Dead or Alive

Dear or Alive är ett slot-spel som tar dig med till vilda västern. Här väntar pistoldueller, spänning och många vinstchanser. Spelet, som kommer från den populära spelutvecklaren NetEnt, ger dig chansen att vinna upp till 3000 gånger din insats. Free spins och Wilds som aktiveras slumpmässigt på hjulen håller spänningen uppe hela tiden. 

dead or alive slot

Givetvis får du även stifta bekantskap med ljusskygga karaktärer som Billy the Kid och Jesse James. Här tar vi en närmare titt på hur spelet fungerar och vilka nivåer som RTP och volatilitet ligger på. Det finns chans till höga vinster och spelet har många fans. Kanske kan cowboy-spelet även bli en favorit hos dig? Du kan provspela titeln här!

Spela Dead or Alive här!

Dead or Alive game – en klassisk slot med vilda västern-tema

Dead or Alive är en slot med ett traditionellt spelupplägg:

  • 5 hjul.
  • 3 rader.
  • 9 vinstlinjer.

Det är möjligt att satsa så lågt  som 1 kr och därmed passar spelet bra även för den som gärna spelar med lite lägre insatser. Du kan maximalt satsa 180 kr vid varje snurr. 

Vinn free spins i Dead or Alive 

Du har självfallet chansen att vinna frisnurr och spelets scatter föreställer en symbol med två pistoler.

  • Tre eller fler pistol-symboler ger dig 12 st free spins +  en 2x multiplikator. Scattersymbolerna kan vara placerade var som helst på hjulen.
  • Symbolen med en Wanted-affisch kan ge dig ytterligare frisnurr. 

Dessutom kan du få en Sticky Wild-symbol under free spin-rundan ville ökar vinstchanserna ytterligare. Free spins kan även återtriggas ytterligare en gång i det här spelläget.

Belönas med myntvinster

I Dead or Alive har du även chansen att vinna en myntvinst. Hur hög den kan bli beror på hur många scatters som du lyckats att få. Du kan få 4x upp till hela 3000x på din insats.

Symboler i Dead or Alive

Symbolerna i Dead or Alive följer givetvis vilda västern-temat. På hjulen snurrar bland annat pistoler, guldmynt, sheriffer  och cowboyboots. Som vi redan har nämnt är de korslagda pistolerna spelets scatter. De lägst betalande symbolerna är följande:

  • 10, J, Q, K och A.

Precis som vi kan förvänta oss av ett NetEnt-spel är grafiken suverän i Dead or Alive. Vi bjuds även på klassisk cowboy-musik och när du spelar kan du även höra

ljudet från vinande kulor, klirrande tärningar och hundar som ylar i fjärran. 

RTP och volatilitet 

Spelets RTP, dvs dess återbetalningsprocent, ligger på 96.80%. Flertalet av alla slots har en återbetalningskvot som ligger mellan 95 och 98%. Dead or Alive ligger därmed på en genomsnittlig nivå. Spelet klassas som högvolatilt. Istället för att dela ut många småvinster ofta kan Dead or Alive dela ut riktigt höga vinster. Lite tålamod kan dock behövas i jakten på den stora vinsten. Att spelet har en hög volatilitet betyder nämligen att stora vinster delas ut – men att vinsterna kommer mer sällan.

Spela Dead or Alive idag

Vill du spinna igång på hjulen i Vilda västern-slotten så kan du testa det här på Hajper. Vi erbjuder gratisspel men du även testat lyckan på riktigt. Vill du testa att spela så klickar du bara på ”sätt in och spela”. När du vill ta ut dina vinster har du i regel pengarna på kontot inom bara några minuter. Ett annat krut-doftande vilda västern-äventyr som vi gärna kan rekommendera är Wild Wild West (NetEnt). Självklart hittar du mängder av andra NetEnt-spel hos oss, lycka till!